Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Olcsó Napenergia éjjel - 1

Perzselő nap: több ezer tükröt helyeztek el, hogy a napsugarakat egy torony gyűjtse be, hogy a magas hőmérséklet egy erőműt tápláljon Ivanpah-ban, Kaliforniában.

Amikor a világ legnagyobb napenergia-napelem erőműve megépült Ivanpahban - Kalifornia az év elején nyitotta, nagy szkepticizmus fogadta. Az erőmű tagadhatatlanul lenyűgöző. A gyűjtemény 300000 tükröt tartalmaz, mindegyik akkora, mint egy kapu, a hangsúly a napfény befogása, három 140 méteres toronnyal, magas hőmérsékleten. Ez a hő gőzt termel, ami hajtja a turbinát hasonlóan a fosszilis tüzelésű erőművekhez. Ezt a hőt lehet tárolni (például olvadt sók), és használható, ha lemegy a nap, sokkal olcsóbban, mint amennyibe kerül, hogy tárolják a villamos energiát.

0 Tovább

A napenergia jelenleg ugyanazon az áron elérhető 4

A napenergia jelenleg ugyanazon az áron elérhető, mint a hagyományos energia Németországban, Olaszországban, Spanyolországban - jelentés 4.

Németország kiemelkedik a zöld energia felhasználásával Európában, miután úgy döntött, hogy leszereli valamennyi atomerőművét, miután megtörtént a Fukushima-i nukleáris katasztrófa Japánban 2011-ben. 2012-ben a német napenergia-erőművek felállítottak egy rekordot: vagyis 22 gigawatt energiát, mintegy 50 százalékát a nemzet kvótának.

"Soha nem volt sehol az egész országra előállított annyi fotovoltaikus villamos energia, mint ma. Németország közel került a 20 gigawatt (GW) előállításához az elmúlt hetekben. De nem ez volt az első alkalom, hogy elérte," Mondta Norbert Allnoch a Reuters-től.

0 Tovább

A napenergia jelenleg ugyanazon az áron elérhető

A napenergia jelenleg ugyanazon az áron elérhető, mint a hagyományos energia Németországban, Olaszországban, Spanyolországban - jelentés 3.

Ennek a résznek a vizsgálata során a kutatók a szokásos 30 kilowatt-os napenergia-rendszert vizsgálták, valamint értékelték a "leveled energia költséget" (LCOE). A LCOE számlák minden olyan tényezőt tartalmaznak, amely hozzájárul a teljes villamos energia árához, mint például: telepítés, karbantartás, amortizáció és a beruházás.

Az Eclareon megnézte a LCOE napenergiát Brazíliá-ban, Chile-ben, Franciaország-ban, Németország-ban, Olaszország-ban, Mexikó-ban és Spanyolország-ban. Megállapította, hogy az egész fórumon a LCOE esett az elmúlt néhány évben, bár kevésbé drámai módon. Bizonyos országokban jól működik a napenergia infrastruktúra, mint pl. Olaszország-ban, Németország-ban és Spanyolország-ban. Brazíliá-ban, Chilé-ben és Mexikó-ban még mindig akadályozó tényező a magas telepítési költségek.

0 Tovább

A napenergia jelenleg ugyanazon az áron elérhető

A napenergia jelenleg ugyanazon az áron elérhető, mint a hagyományos energia Németországban, Olaszországban, Spanyolországban - jelentés 2.

Azonban a tanulmányelemzők szerint, a szabályozás rossz Spanyolországban is - akadályozzák a további fejlődést. Madridban a közelmúltban bevezetett szabályok negatívan hatnak a napelemek terjedésének. Amely kimondja, hogy illegális, hogy az emberek saját napelemmel termelnek áramot.

"Az olyan országokban, mint Olaszország és Németország, fenáll a paritás és a megfelelő szabályozás, napelemes rendszereknél (fotovoltaikus rendszerek), az önfogyasztás életképes, költséghatékony és fenntartható villamosenergia-termelési alternatíva," mondta David Pérez, a tanulmány felelős szerkesztője.

0 Tovább

A napenergia jelenleg ugyanazon az áron elérhető, mint a hagyományos energia ...

A dolgozók 320 négyzetméteres tetőn telepítenek napelemeket egy tanyán egy pajtán Binsham közelében Landshut-ban, Németország-ban. (Reuters / Michaela Rehle)

A napenergia jelenleg ugyanannyiba kerül, mint a hagyományos módon termelt villamos energia Németországban, Olaszországban és Spanyolországban, közli a jelentés. A kutatás arra figyelmeztetett azonban, hogy a magas telepítési költségek akadályozzák más országokban a napelem rendszerek elterjedését.

Az elemzést egy tanácsadó cég Eclareon végeztette, egy nemzetközi csoporttal a fenntartható energetikai fejlődés érdekében, a kérdés az volt, hogy milyen mértékben határozza meg a napenergia az integrált energiapiacot. Elmúltak már azok az idők, amikor a megtermelt villamos energia és a napelemek lényegesen többe kerülnek, mint a hagyományosan előállított energia. Olaszország, Spanyolország és Németország már elérte az energia paritást.

0 Tovább

napelem

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek