Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Kínai napelem import korlátozása

Az Európai Unió országaiban elfogadtak egy paktumot mely a kínai napelem import megfékezésére jött létre, véget vetve az EU legnagyobb kereskedelmi vitájának a maga nemében.

Az EU kormányai jóváhagyták a megállapodást mely meglepte Kínát júliusban. A törvény meghatározza a minimális árat és mennyiségi korlátot vezet be az Európába importált kínai napelemekkel szemben 2015 végéig. A résztvevő kínai gyártóknak meg kell kímélni az EU tarifákat. A paktum hivatott ellensúlyozni az állítólagos alacsony költségeket, a gyakorlat, az úgynevezett dömping, és állami kínai támogatások.

Az ítélet arra törekszik, hogy egyensúlyt teremtsen az európai gyártók mint pl. Solarworld AG (SWV) és a kínai ellenzék között.

Az EU kormányai és az európai importőrök számára a megújuló energia a napelem fontos technológia. A két éves időtartamra az intézkedések kevesebb, mint a fele az öt éves időszakra az EU-t dömpingellenes és szubvenció-ellenes védelmet biztosít.


http://napelemek.blogspot.hu/2014/06/kinai-napelem-import-korlatozasa-3.html

0 Tovább

A napelem teljesítmény Olaszországban példátlan rekordot ér el

A napelem cellák példátlan mennyiségű elektromos áramot termeltek, növelték a hozzájárulást Olaszország energiakeverékéhez. Az év első hét hónapjára a teljes elektromossági igény 7.3%-át adták.

Júliusban napelem energiából Olaszország egy rekordot termelt 2,957 GWh-t, ebben a 2012-es júliusi hónapban 22.1 százalékos lökést adott az iparnak.

Egy olaszországi elektromossági cég, egy nemrég kiadott beszámolója szerint a napelem rendszerek Olaszországban adott időszakban 13,810 GWh elektromosságot állítottak elő, ez majdnem 20 százalékkal több, mint a tavalyi összeg. A legújabb statisztika azt mutatja, hogy az ország energiatermelése napelem rendszerekből 2013 július 31-ig elegendő volt.

Napelem a vízenergia után a legelterjedtebb megújuló energia Olaszországban. A víz, szél és geotermikus energia centrum 32,922 GWh termeltek.

A látható fellendülés ellenére, sok a napiparban a félelem, hogy a szektor távolabbi fejlesztései elmaradhatnak.

Bár mindenfajta megújuló energia növekedett, a napenergia-napelem hozzájárulása Olaszországnak jelentősen emelte az áramellátását.

A TERNA jelentés szerint a hagyományos erőművek az első hét hónapban 2013-ban 104,668 GWh elektromos energiát hoztak létre, ez 15.7 százalékos csökkenés az előző évhez képest. Ezzel szemben a megújuló energiák ugyanabban az időszakban 59,459 GWh-át termeltek. Valamint kisebb mennyiségű szükséges energiamennyiséget importáltak a szomszédos országokból.

0 Tovább

Az ukrajnai válság megmutatja, Európa nem fordíthat hátat a megújuló energiáknak - 8

Az Egyesült Királyságban a konzervatívok már adtak egy erős tippet, hogy az új szárazföldi szélenergia fejlesztés lehet a központi eleme a választási kiáltványnak, mivel ez a legolcsóbb megújuló technológia az országban ma. A napelem a második helyen áll.

A szélenergia megkapja a több mint 50%-os állami támogatást, mint a palagáz, annak ellenére, hogy Fracking várhatóan nem lesz képes eleget tenni jelentős energiaigényének az Egyesült Királyságban ebben az évtizedben.

Az ukrajnai válság megmutatja, Európa nem fordíthat hátat a megújuló energiáknak - 9

0 Tovább

Az ukrajnai válság megmutatja, Európa nem fordíthat hátat a megújuló energiáknak - 7

A szél és a nap nem állnak rendelkezésre 100%-ban, régiónként eltérő a megújuló energiaforrások hozzáférhetősége, ezért szükség van hagyományos erőművekre is. A napelem nem lehet teljes körű megoldás minden régióban.

A földgáz rendelkezésre áll a tárolókban, el vannak raktározva, tudják garantálni a folyamatos ellátást. A gáz ily módon csökkenteni a függőséget az importált üzemanyagból kevesebb kell, miközben a széndioxid-kibocsátás csökken.

Európában van egy nagyipar – sikeres vállalkozások a megújuló energia szektorban, melyek vállalják a kihívást, hogy működtessék a lakások és vállalkozások számára a tiszta és fenntartható energiaforrást.

0 Tovább

Az ukrajnai válság megmutatja, Európa nem fordíthat hátat a megújuló energiáknak - 6

Az éghajlatváltozás miatt, Európa már bizonyította az elkötelezettségét a kötelező kibocsátási célérték betartásához . Eléréséhez azonban ezeket nem lehet megtenni anélkül, hogy jelentősen növelné a megújuló beruházásokat, mint pl. a napelem telepítéseket.

A biztonság növelése, a megújuló energiaforrások aránya az európai hatalmi rendelkezések mind csökkentik a függőséget a fosszilis tüzelőanyagok kereslete iránt. Ez is segít és javítja a kereskedelmi deficitet az európai országokban, ugyanakkor szembe kell néznie a pénzügyi kihívásokkal is.

0 Tovább

napelem

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek