Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Az ukrajnai válság megmutatja, Európa nem fordíthat hátat a megújuló energiáknak - 5

Európának három fő kihívása van, hogy meghatározza a jövőbeli energiapolitikáját: annak biztosítása, megfizethető ellátás, az éghajlatváltozás megfékezése és a növekvő energia-függetlenség. A megújuló energia a napelemek segíthetnek, hogy Európa megfeleljen mind a három célnak.

Az ár, a kiforrott megújuló technológiák, mint például a nap-és a szárazföldi szélenergia eléri a közel azonos költséget megawatt óránként, mint az új erőművek a villamosenergia-termelése a hagyományos forrásokból. És mivel az üzemanyag maga ingyenes, és nagy költségekkel járnak a megújuló erőművek előzetes beruházást igényelnek, ami után alacsony és nagyrészt fix folyamatos karbantartás van és a törvényjavaslat biztosítja a hosszú távú, kiszámítható költségű energiaellátást.

0 Tovább

Az ukrajnai válság megmutatja, Európa nem fordíthat hátat a megújuló energiáknak - 4

Az Egyesült Királyság szerencsés helyzetben van, szemben Európa nagy részével. Adott pillanatban nem hivatkozhat, hogy a gáz nem jön Oroszországból. De ahogy az északi-tengeri termelései csökkennek, az energia import növekedni fog erősen, cseppfolyósított földgázt a Közel-Keletről is lehet szerezni, azonban ez a régió még a volt Szovjetuniónál is aggasztóbb terület - rekord mennyiségű feszültséggel és konfliktusokkal.

Az eset még soha nem volt ennyire meggyőző, hogy az Egyesült Királyságban és Európában diverzifikálnia kell az energiaellátását. Csökkenti a támaszkodást a változékony területekre és az árakat is figyelembe venni. A legfrissebb jelentés a klímaváltozásról azt is hangsúlyozta, hogy rendkívül fontos a fosszilis tüzelőanyagoktól való függés csökkentése és - jobban kihasználni a megújuló energiaforrásokat pl. napelemekkel.

0 Tovább

Az ukrajnai válság megmutatja, Európa nem fordíthat hátat a megújuló energiáknak - 3

Az időzítés a válság és a múlt tavalyi meleg tél azt eredményezte, hogy nem tároltak sok gázt, ami azt jelenti, hogy nem lesz komoly probléma, kivéve, ha rosszabbodik, vagy elhúzódik a válság vagy a tél. De az orosz elnök is tesz nekünk egy szívességet, ha jön egy fenyegetés jön az újraértékelés, hogy meglegyen az energiabiztonság Európában.

Túl hosszú ideig ez a vita uralta az üzletet, akik abban hisznek, hogy csak egy energia van a piacon, pedig vannak napelemek is - és minden erőfeszítést meg kell tenni az árak csökkentéséért. Ez nonszensz. Az energia nem csak egy árucikk, hanem az éltető eleme a gazdaságnak. Nem felelős a kormány lépése a piacon. Az ellátás biztonsága fontos, valamint a megfizethetőség is kritikus, valamint a környezeti hatások és a társadalmi elfogadottság.

0 Tovább

Az ukrajnai válság megmutatja, Európa nem fordíthat hátat a megújuló energiáknak - 2

Oroszországból származik az európai földgáznak közel egyharmada, több mint a fele, amely átfolyik az ukrán vezetékeken. Ha a Gazprom leállította a szállításokat Ukrajnába, az elmúlt télen ebből voltak viták, ez kihatással volt Görögországra, Ausztriára és Olaszországra. A gyárak és az iskolák kénytelenek voltak leállni, az említett országokban jelentkezett a probléma a legsúlyosabban.

Világos, amint a feszültségek emelkednek Ukrajnában, az ilyen zavar Európában újra előfordulhat. Putyin elnök tesz egy kis látszatot, hogy ezúttal ismét egy véletlen és sajnálatos dolog történt. A következmény az ár vita Oroszország és Ukrajna között. Mindez nem okozna ekkora problémát, ha napelem rendszereket is bevetnének az energiatermelésbe.

0 Tovább

Az ukrajnai válság megmutatja, Európa nem fordíthat hátat a megújuló energiáknak - 1

A megújuló energiaforrások mint pl. a napelemek csökkenthetik az EU függéségét az importált fosszilis tüzelőanyagokkal szemben. Gyakran előfordul konfliktus az érintett országban lásd: Ukrajna.

Szélturbinák Spanyolországban – nap és szárazföldi szélenergia, ezek közel azonos költséggel járnak (megawatt óra), mint az új erőművek villamosenergia-termelése a hagyományos forrásokból, mondta Guy Hands. Ha szükség van egy emlékeztetőre, hogy a politika és az energia elválaszthatatlanul kapcsolódik egymáshoz, az ukrán helyzet mindenképp felhívta rá a figyelmünket. Az ár és a gáz kínálat egyre inkább egy nagy orosz fegyver, szomszédja ellen, és tágabb értelemben az európai támogatók ellen is.

0 Tovább

napelem

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek