Napenergia park Írországban

Írországban Wexford megyében Ballycullane közelében egy napenergia parkot terveznek. Írország első napenergia parkja a történelmi Tintern Abbey kirándulóhelyen épülne fel, a wexfordi megyei tanács már benyújtotta a kérelmet.

Ha elfogadják, akkor a Wexfordi napenegia park 1000 napelemmel fog rendelkezni, mintegy 26 hektáron egy mezőgazdasági területen.

"Lesz egy napenergia ágazat Írországban. Ez nem kérdés, az a kérdés, hogy mikor. Kutatásokat végeztek a napenergiáról. Írország ugyanazon a szélességi fokon van, mint Németország és az Egyesült Királyság ahol már van jó néhány napenergia park.

"Globálisan haladunk a környezeti katasztrófa felé, ha nem teszünk valamit, a CO2-kibocsátást ellen, de ez egy üzleti lehetőséget is egyben." A leendő napenergia-napelem farmnak három igazgatója lesz, akik közül az egyik a helyi földbirtokos lenne.

Az egyelőre még nem világos, hogy hány munkahelyet teremt a projekt, de mindenesetre ez nem vezet semmiféle nagyszabású foglalkoztatási lehetőséghez.

"Az Coolroe hely kiválóan alkalmas ehhez a projekthez, mert nem nagyon van kitéve a vizuális hatásnak, és közel a hálózati csatlakozási pont, valamint a természetes napfényes délkeleti részen helyezkedne el, amely a legmagasabb szintű napenergiát adja az országban " Ballycullane lakosok azonban megosztottak a terveket illetően. Denise és Bob Gerrard, aki visszavonult a vidékre mintegy kilenc évvel ezelőtt, megdöbbenti az a kilátás, hogy „hold fekete napelem üvegek” lesznek a kertjük végében mintegy három méter távolságra.

"Az igazgatók nem konzultáltak a közösséggel a napenergia parkról, és e-nélkül ugrottak bele, nem konzultáltak a helyi emberekkel külön-külön.

"Ezeket a napenergia-napelem parkokat nem a lakóingatlanok közelében kell elhelyezni. Mi nagyon aggódunk, hogy csökkeni fog az ingatlanunk értéke, mi nem is tudunk kimozdulni, illetve ha valaki meg akarja vásárolni a házunkat, furcsán néz ki, hogy egy napenergia park van a hátsó részben.” Mondta Bob. Bernard Holland, aki családjával 12 éve él a településen, aggódik a napenergia park közelsége miatt és, hogy milyen lehetséges hatásai vannak az egészségre.

„Ezeken a földeken a téli időszakban árvizek vannak, nem vagyok biztos benne, hogy a megfelelő helyre telepítik a rendszert. Amikor kinézek az ablakomon a hálószobából, azok a panelek már 50m közelségben vannak.”

Mr Blunt elmondta, hogy bár nem ő hozta a döntést, hogy napelem farm épüljön, viszont az embereknek, akik nem a közelben laknak megfelel a döntést.

Jelenleg nincs napenergia gazdaság Írországban, de idén februárban, építési engedélyt kapott egy 5.1 megawattos napenergia farm Észak-Írországban. A beruházás 7.600.000 € kerül és csak öt embert foglalkoztat. Az export kapacitás 5 megawatt.

0 Tovább

Soha nem látott lehetőségek a napelemekben

Az Energiafelhasználást az Egyesült Államokban két nagy szeletre lehet bontani. Az egyik a lakások, épületek, ipar, - a másik pedig a szállítás, ami folyékony üzemanyaggal történik, benzinnel vagy gázolajjal.

Vannak kivételek, és van egy kis átfedés az üzemanyag használatban. Jelentős folyékony üzemanyag mennyiség az ipari alkalmazásban fogy, kevés az elektromos jármű, pláne a napelemes. Régebben nagyon drága volt az elektromos jármű, napjainkban már elérhető összegből megvásárolható. Az adott hatalom nagyon kis mennyiségű villamos energiát használ elektromos járművekre.

Az amerikai fogyasztók átlagosan több mint 1 millárd dollárt költenek naponta energia célú felhasználásra.

Az áramszolgáltatók még soha nem tettek komoly erőfeszítéseket, hogy megtámadják a szállítási piacot, történelmileg ez volt az értelme. A közlekedési infrastruktúra körül folyékony tüzelőanyagok épültek,- mint gázolaj, benzin és gyakorlatilag az egész amerikai flottát az autókat és a teherautókat is folyékony tüzelőanyagok működtetik, nem napelemmel ellátott energiaforrások.. Nem volt életképes elektromos meghajtás alternatíva, és a tankoláshoz az infrastruktúra nem létezett.

Az elmúlt években óriási technológiai átalakulás történt. Az elektromos társaság példátlan növekedési potenciálját felfalja az olajtársaságok részesedése az amerikai energiapiacon.

Jelenleg jobb akkumlátorokat, gyorsabb töltési lehetőségeket értek el a gyártók. A teljes elektromos járművek, mint pl. Tesla és a Nissan Leaf alap, valamint a teljes elektromos vagy plug-in hibrid autókat szinte minden autógyár tervezett már. Napelemes autók azért ritkábbak. Ez a fejlődés megtörtént az elektromos közműveknél is. Megjelentek a saját flottás járművek, töltőállomások, megfigyelhetjük ezt a jelenséget.

A lehetőség ott lógott a villamos ipar előtt. Mégis, az iparág úgy tűnik jobban összpontosított minden másra. „közüzemi halál spirál”. Az igazi kockázat a közművekben van. Az energiahatékonyság, a magatartás megváltoztatása és a gyenge gazdasági növekedés eredményeként gyakorlatilag nincs növekedés új villamosenergia-igényre 2008 óta.

Ez azt eredményezi, hogy magasabb áron tudják majd értékesíteni a villamos energiát, ez viszont felgyorsítja és vonzóbbá teszi az alternatív technológiákat, mint pl. a napelem rendszerek és növekedni fog a fogyasztói elfogadás.

Míg az elektronikus közmű elkészíti stratégiáit, ők gyakorlatilag figyelmen kívül hagyják a legnagyobb növekedési lehetőséget az iparágban ami, valaha volt. A piacon a felhasznált energiát a közlekedésben, az elektromos vállalatoknál ellensúlyozni kell, és a lassan süllyedő kereslet is.

A napenergia, napelem rendszerek óriási lehetőségeket rejtenek, ideje felismerni, hogy a megújuló energiák ingyen vannak.

0 Tovább

Napelemes rendszerek

http://www.youtube.com/watch?v=XAJ8xn8OTy4

0 Tovább

Ausztria illetéket ró ki a napenergiára

A hónap elején Ausztria kiszabott egy 1,5 eurocent illetéket kilowattóránként a napelemet használok felé.

A díj az úgynevezett "grid illeték." A legújabb hír arról szólt, hogy Németországban díjat vetnek ki a megújuló villamos energiára (nem csak a napenergiára).

Az ügyről helytelenül számoltak be Németországban, ők voltak az első ország, ahol ki akartak szabni napenergia illetéket. Viszont egy vita alkalmazhatatlan kontextust teremtett.

Az ellenállás a napelem-napenergia fronton más-más helyzetet teremt, Arizonában és Németországban. Nem ugyanaz a helyzet, viszont egy teljes cikk is kevés lenne ennek felfedésére.

De úgy tűnik, hogy az osztrákok gyorsabbak voltak, mint a németek. A napelem telepítések után március 1-én 1,5 eurocentet kell fizetni, ez a "rács díj" a napenergia közvetlen fogyasztása, ha a napelem tömbök több mint 5000 kilowatt-órát termelnek évente.

A szabály, amelynek mértéke a kapacitás - egy kilowatt generál mintegy 1000 kilowattóra villamos energiát Németország déli részén, így a napelemek nagyobb, mint öt kilowattot termelnek. A legtöbb napelemek a magánlakásokban valószínűleg mentesülnek az ilyen méretű fizetés alól, de a napelemek több mint 20-25 %-át fokozatosan érinti.

A probléma gyökere, hogy 2010-ben tárgyalt a nemzetközi megújuló hivatal. Miután a grid paritás meghaladott egy értéket, lesz egy nagy rohanás a napenergia felé, ahogy az emberek egyre inkább képesek lesznek saját villamos energia előállítására - alacsonyabb áron, mint a hálózati költségek.

Az átlagos kiskereskedelmi árak Ausztriában jelenleg mintegy 20 eurocent kilowattóránként, míg a betáplálási tarifák a napelem esetében a nemrégiben csökkentett 18-12,5 eurocent. Németországban 14 eurocent az átvételi ár az új napenergia törvény szerint.

Ausztria kimaradt a kiotói célkitűzésekből, és a mostani kiadása - 600.000.000 €. Ennyiért vásárolt elosztási jogokat. A napenergia-napelem támogatás ezzel szemben 36 millió euro. Mintegy 250 MW fotovoltaikus rendszer volt telepítve 2013-ban, bár ez volt a rekord.

Az országban még mindig csak mintegy 350 MW beépített napenergia volt az év elején. Mégis, mivel Ausztria viszonylag kis népességű 8,5 millió ember (szemben a 80 milliós Németországgal), mintegy 600 MW napenergia található Ausztriában. Németországban 36GW napenergia áll rendelkezésre.

0 Tovább

Az ukrajnai válság megmutatja, Európa nem fordíthat hátat a megújuló energiáknak - 6

Az éghajlatváltozás miatt, Európa már bizonyította az elkötelezettségét a kötelező kibocsátási célérték betartásához . Eléréséhez azonban ezeket nem lehet megtenni anélkül, hogy jelentősen növelné a megújuló beruházásokat, mint pl. a napelem telepítéseket.

A biztonság növelése, a megújuló energiaforrások aránya az európai hatalmi rendelkezések mind csökkentik a függőséget a fosszilis tüzelőanyagok kereslete iránt. Ez is segít és javítja a kereskedelmi deficitet az európai országokban, ugyanakkor szembe kell néznie a pénzügyi kihívásokkal is.

0 Tovább
«
1234

napelem

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek