Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Olcsó Napenergia éjjel - 3

A varázslatos napenergia technológia egyszerű. Eltérően a hagyományos napelemektől, akkor is generálnak energiát, ha a nap nem süt. A gyakorlatban azonban ez sokkal drágább, mint a fosszilis energia és a hagyományos villamos energia. Ez a tény motiválja a kutatókat, hogy megtalálják a módját, hogy a technológiai versenyképes legyen.

Az egyik nagy kihívás, mondja Philip Gleckman, az Areva Solar technológiai vezetője, hogy a napelem tömbök tükrei, valamint a motorok és sebességváltók használata, nagyon drága a napelemeknél. Az egyik lehetséges megoldás, egy San Francisco-i startup, Otherlab, amely felváltja a motorokat és a pneumatikát, hogy lehessen olcsón gyártani a berendezéseket.

0 Tovább

Olcsó Napenergia éjjel - 2

De sok szakértő, még olyanok is, akik fektetettek hasonló napelem üzletbe - azt mondják, hogy lehet, hogy egyedülálló a maga nemében. David Crane , vezérigazgató - NRG Energy, egyike a három vállalatnak, akik köztük a Bright Source Energy és a Google is, azt mondja, a közgazdasági nézett jó. Azóta, az ár a hagyományos fotovoltaikus napelemeknek zuhant. "Most már a napenergia (fotovoltaikus) a fontos," mondta a tömegeknek a kutatók egy idei konferencián.

0 Tovább

Olcsó Napenergia éjjel - 1

Perzselő nap: több ezer tükröt helyeztek el, hogy a napsugarakat egy torony gyűjtse be, hogy a magas hőmérséklet egy erőműt tápláljon Ivanpah-ban, Kaliforniában.

Amikor a világ legnagyobb napenergia-napelem erőműve megépült Ivanpahban - Kalifornia az év elején nyitotta, nagy szkepticizmus fogadta. Az erőmű tagadhatatlanul lenyűgöző. A gyűjtemény 300000 tükröt tartalmaz, mindegyik akkora, mint egy kapu, a hangsúly a napfény befogása, három 140 méteres toronnyal, magas hőmérsékleten. Ez a hő gőzt termel, ami hajtja a turbinát hasonlóan a fosszilis tüzelésű erőművekhez. Ezt a hőt lehet tárolni (például olvadt sók), és használható, ha lemegy a nap, sokkal olcsóbban, mint amennyibe kerül, hogy tárolják a villamos energiát.

0 Tovább

A napenergia jelenleg ugyanazon az áron elérhető

A napenergia jelenleg ugyanazon az áron elérhető, mint a hagyományos energia Németországban, Olaszországban, Spanyolországban - jelentés 5.

A német kormány a tűzvonalban elhatározta, hogy lemondjon az atomenergia programjáról, hogy nyisson több széntüzelésű erőművek felé, hogy kompenzálja az energia hiányát. Jelenleg a megújuló energia forrásból származó számlák mintegy 25 százalékát teszi ki a német elektromos hálózatnak. A német kormány azt tervezi, hogy növeli ezt az értéket, hogy 40-45 százalékra emelkedjen 2025-re.

0 Tovább

A napenergia jelenleg ugyanazon az áron elérhető 4

A napenergia jelenleg ugyanazon az áron elérhető, mint a hagyományos energia Németországban, Olaszországban, Spanyolországban - jelentés 4.

Németország kiemelkedik a zöld energia felhasználásával Európában, miután úgy döntött, hogy leszereli valamennyi atomerőművét, miután megtörtént a Fukushima-i nukleáris katasztrófa Japánban 2011-ben. 2012-ben a német napenergia-erőművek felállítottak egy rekordot: vagyis 22 gigawatt energiát, mintegy 50 százalékát a nemzet kvótának.

"Soha nem volt sehol az egész országra előállított annyi fotovoltaikus villamos energia, mint ma. Németország közel került a 20 gigawatt (GW) előállításához az elmúlt hetekben. De nem ez volt az első alkalom, hogy elérte," Mondta Norbert Allnoch a Reuters-től.

0 Tovább

napelem

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek